Monika Felten, Koningin van Zwaarden

Bestel
  • Beschrijving

Luitingh, 2009. 1e druk. Paperback. Nieuw (bovenkant boek wat ruw).

Tijdens een veiling komt de journalist Sandra Thorsen in het bezit van een geheimzinnig beeldje met vreemde tekens. Die nacht wordt ze door nachtmerries geplaagd, de volgende dagen ziet ze bij daglicht beelden en taferelen waarvan Sandra zich niet kan herinneren ze ooit te hebben beleefd.
De waarheid is dat ze niet weet dat ze inmiddels door de aanschaf van het beeldje een boosaardige macht tot leven heeft gewekt. Deze mysterieuze figuur voert haar en haar vriendin Manon mee naar het fantastische rijk Benize.

Tijdens de levensgevaarlijke reis door de onbekende wereld vol verschrikkelijke demonen en andere afzichtelijke wezens, verandert Sandra op dramatische wijze: steeds vaker verliest ze zich in de persoonlijkheid van de eeuwenoude priester-koningin Zarife, die lang geleden over Benize heerste en het rijk na een duistere periode vol strijd en chaos tot aan de rand van de afgrond bracht.

Sandra en Manon ontdekken dat hun een belangrijke rol is toebedacht om Benize te behoeden voor een tweede duister tijdperk, en er is maar één manier om die rol te vervullen.
De prijs die ze daarvoor moeten betalen is hoog, misschien wel te hoog... *

!