Karen Millder, De magiër ontwaakt

Bestel
  • Beschrijving

Koningmaker Koningbreker, boek 2

Luitingh, 2008. 1e druk. Paperback. Nieuw (bovenrand boekblok wat ruw).

In De onschuldige magiër vertrok de visserszoon Asher naar Dorana, de hoofdstad van het koninkrijk Lur, waar de merkwaardige Doranen beschikken over vreemde magische krachten, en waar elk gebruik van magie door mensen, de Olken, onherroepelijk met de dood wordt bestraft. Een uitzondering is de Doraanse prins Gar, met wie Asher op onverwachte wijze in contact komt, die geen enkel talent heeft voor magie.

Maar als De ontwaakte magiër opent, heeft Gar zich de magie eigengemaakt die nodig is om het weer te beheersen.
Zijn vriend Asher is inmiddels de machtigste Olken aller tijden in Lur. Vrede en voorspoed lijken verzekerd, alleen niet voor Morg, de zwarte tovenaarmagiër, die gevangenzit in het lichaam dat niet het zijne is en genoodzaakt is drastische maatregelen te nemen.
Kort daarna komen Gar en Asher in contact met iemand die - maar dat beseft de koningszoon noch de visserszoon - het wankele bestand tussen de Olken en Doranen ernstig verstoort, en die van plan is het koninkrijk op verschrikkelijke wijze te vernietigen.
Niemand, ook Dathne en haar Cirkel van samenzweerders niet, is voorbereid op de gebeurtenissen die zich voltrekken als de Onschuldige Magiër zich eindelijk manifesteert... *

!